Predavači

Popis predavača (abecedno po prezimenu) na konferenciji Javantura Zagreb 2014


Tomaž Cerar

Tomaž Cerar_Tomaž Cerar je softverski inženjer koji trenutno radi na razvoju WildFly Application Servera u tvrtki Red Hat. Njegovi interesi uključuju Java EE aplikacije, e-commerce te integraciju s raznim sustavima i tehnologijama. Strast mu je izgradnja Java zajednice u Sloveniji gdje i vodi lokalni JUG OpenBlend (www.openblend.org).

> What’s new in WildFly 8 <


Juraj Ćutić

Juraj Ćutić_Juraj Ćutić je diplomirao na Tehničkom Veleučilištu u Zagrebu, smjer Programsko inženjerstvo. Kao student pokazao je veliki interes za Javu te je radio na razvoju android aplikacije kao modul ERP poslovnog sustava. Trenutno je zaposlen u Persolvo d.o.o. te u suradnji s CROZ-om radi na razvoju aplikacija za bankarske sustave. Od tehnologija pri razvoju koristi Spring i Hibernate.

> Je li JavaFX pravi nasljednik Swinga? <


Andrej Grgurić

Andrej Grgurić_Andrej Grgurić diplomirao je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu 2008. godine. Iste godine zapošljava se u Istraživačkom odjelu tvrtke Ericsson Nikola Tesla d.d. gdje sudjeluje u projektima pretežno u području e-zdravstva te na EU projektu universAAL („UNIVERsal open platform and reference Specification for Ambient Assisted Living“) gdje radi na zahtjevima, arhitekturi i implementaciji platforme, implementaciji usluge na platformi te je zadužen za tehničke treninge u Europi i šire.

> Izgradnja otvorene i besplatne EU platforme za razvoj ICT usluga za starije osobe <


Denis Jajčević

Denis Jajčević_Denis Jajčević je mlad, visok, plav, ali ne toliko koliko Pervan, glazbenik, vjernik, šaljivdžija, bicikl, zdrav život, voli pomoći, Objective C, NATIVE, Java, voli pisat frameworke, završio Teslu, završava TVZ, prof. Radovan fan.

> Sencha Touch – napredni front-end za mobilne klijente <


Željko Kunica

Željko Kunica_Željko Kunica je završio FER, smjer računarstvo. Programiranjem se profesionalno bavi od 2000. U svojoj karijeri bavio se raznim jezicima i platformama: Delphi, Java, Ruby, C++, Javascript, ActionScript, Google Go, Dartlang, Android… Radio je razne aplikacije, među kojima su aplikacija za internet bankarstvo, internet trgovina dionicama, web kladionica i razni CRM-ovi. Pojava Dart-a ga je navela da započne i svoj blog (www.žac.com), a veselje u životu mu donose nove tehnologije.

> Zašto je Google Dart spas za Java programere? <


Peter Lehto

Peter Lehto_Peter Lehto je Vaadin Expert i Project Manager u Vaadin timu koji svakodnevno radi na korisničkim projektima kao Vaadin konzultant i trener. Sa strašću za softverske arhitekture i agilne metodologije, Peter ima više od pet godina iskustva u razvoju softvera s Vaadinom i autor je mnogih uspješnih dodataka za Vaadin.

> Vaadin <


Stjepan Matijašević

Stjepan Matijašević_Stjepan Matijašević je diplomirao na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu 2004. godine. Razvojem Java aplikacija započinje još 2002. kao student te od onda svoje izazove pronalazi u stalnom usavršavanju i proučavanju novih Java tehnologija.  Sklon istraživanju, u svom radu je koristio cijeli niz Java frameworka,  od open source biblioteka do velikih i još većih sustava iz područja poslovnih aplikacija. Trenutno je tajnik u HUJAK-u (hujak.hr), a zaposlen je kao Koordinator razvoja aplikacija u HBOR-u.

> Prve tri su najvažnije – skupština HUJAK-a <


Branko Mihaljević

Branko Mihaljević_Branko Mihaljević je nezavisni IT konzultant, manager, edukator i poduzetnik. 12 godina je radio na FER-u, gdje je i magistrirao, završio studij poslovnog upravljanja te doktorirao, 7 godina je bio suvlasnik tvrtke za Java razvoj, a danas vodi svoju IT tvrtku. Sudjeluje u edukaciji na nekoliko visokoškolskih ustanova, a istraživački interesi su mu otvoreni i raspodijeljeni sustavi, enterprise arhitekture, umjetna inteligencija i računarstvo u oblaku. Radno iskustvo stekao je kao IT konzultant, projektni menadžer, voditelj razvoja i arhitekt sustava na nizu IT projekata u financijskom i telekomunikacijskom sektoru te sektoru javnog zdravstva i satelitskih sustava. Trenutno je predsjednik HUJAK-a (hujak.hr).

> Prve tri su najvažnije – skupština HUJAK-a <


Damir Murat

Damir Murat_Damir Murat radi u tvrtki CROZ d.o.o. na mjestu IT arhitekta. Već se 15 godina bavi Java baziranim tehnologijama i web razvojem, s posebnim naglaskom na Spring Framework ekosustav i druge open source tehnologije. Posljednjih nekoliko godina najveći interes pronalazi u razvoju Grails i Ext JS aplikacija. Često radi tehnička istraživanja i prototipe u svrhu evaluacije pojedinih tehnologija.

> AlfrescoNeo4j integracija – nova vrsta CMS aplikacija <


Stojan Peshov

Stojan Peshov_Stojan Peshov je Java developer s više od 10 godina iskustva u web i back-end razvoju. Radio je na različitim projektima i poslovnim domenea,a koristeći open source biblioteke i frameworke kao što su Spring, Hibernate, Magnolia CMS, IceFaces, Hessian, RobotFramework, AngularJS, itd. Pritom je isprobao različite “okuse” Jave: JSP, JSF, JPA, JTA, CDI, kao i Test Automation, ETL, HTML5, Javascript i Web Services. Jedan je od osnivača JUGMK (www.jug.mk) i osnivač Tga za JUG.

> Test Automation using RobotFramework Libraries <


Aleksander Radovan

Aleksander Radovan_Aleksander Radovan, kao diplomirani inženjer računarstva, trenutno završava doktorski studij na Fakultetu elektrotehnike i računarstva. Svoje iskustvo je stekao u tvrtki CROZ gdje je 8 godina radio kao Java razvojni inženjer i voditelj projekata, a danas radi kao IT edukator i predavač niza programskih kolegija vezanih uz Javu i srodne tehnologije na Veleučilištu Velika Gorica i Tehničkom veleučilištu u Zagrebu. Autor je niza nastavnih materijala, planova i programa predmeta koje predaje i stručnih radova objavljenih na raznim konferencijama. Trenutno je predsjednik Odbora za edukaciju HUJAK-a (hujak.hr).

> Je li JavaFX pravi nasljednik Swinga? <


Miroslav Rešetar

Miroslav Rešetar_Miroslav Rešetar je softverski konzultant, zaposlen u CROZ d.o.o sa desetgodišnjim iskustvom. Iskustvo je stekao radeći na većinom velikim enterprise projektima u Hrvatskoj i inozemstvu. Radio je kao Java programer (certificiran), vodio timove programera te kao softver arhitekt. Uz Javu interesiraju ga dinamički jezici kao što su Groovy i JavaScript.

> Java 8 JavaScriptNashorn <


Mihovil Rister

Mihovil Rister_Mihovil Rister je diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu u Osijeku, 2008 godine, te se od onda profesionalno bavi razvojem softvera kao razvojni inženjer predominantno u Java tehnologijama. Trenutačno je zaposlen u tvrtci Pet Minuta kao Java razvojni inženjer, te radi na projektima raznih amerčkih tvrtki poput RealNetworksa, LiveWirea i Rhapsodyja. U slobodno vrijeme NoSQL entuzijast i student postdiplomskog studija IT menadžmenta na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

> Vert.x – asinkroni, skalabilni i poliglotni framework nove generacije <


Dinko Srkoč

Dinko Srkoč_Dinko Srkoč je razvojni inženjer u Helixu gdje se bavi razvojem bankarskog softvera. Svoju karijeru započeo je 1999., koristeći RAD alat Delphi, da bi nakon nekoliko godina prešao na Java platformu. Od 2008. godine kao glavni programski jezik koristi Groovy. Zanimaju ga programski jezici, zagovara slobodni software, a u slobodno vrijeme voli promatrati svijet kroz objektiv svojeg foto-aparata. Dinko je 1998. diplomirao na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, smjer Računarska tehnika i aktivni je član HUJAK-a (hujak.hr).

> All your base are belong to us – pristup bazama podataka na Groovy način <


Ivan Vučak

Ivan Vučak_Ivan Vučak je diplomirao na Fakultetu elektrotehnike i računarstva 2010. godine. Za vrijeme studija počeo je raditi kao programer, a danas je razvojni inženjer u R&D odjelu tvrtke Sedam IT gdje radi na razvoju novih proizvoda vezanih uz poslovne ICT sustave, integraciji Sedam IT proizvoda i Cisco rješenja te na implementaciji novih funkcionalnosti za pozivne centre. U posljednje vrijeme proučava open-source Java frameworke, te cloud tehnologije, a najveći izazov pronalazi u razvoju real-time telekomunikacijskih sustava.

> Java na klijentskoj strani – ima li budućnosti? <

Latest News
Javantura v8 is postponed due to COVID-19-related circumstances.
Call for Speakers
Previous Conferences
All presentations at Slideshare
All videos at Youtube
Organizer
Gold sponsors


Media sponsors

Tech sponsorPartners & Friends
%d bloggers like this: