Javantura v4 – Press release

OBJAVA ZA MEDIJE – 2017-02-06-press-release-javantura-v4.docx

Konferencija Javantura v4

Sljedeće subote u Zagrebu se već četvrti put održava jednodnevna konferencija posvećena Java tehnologijama Javantura v4 u organizaciji udruge HUJAK.

U subotu, 11. veljače 2017. godine u hotelu Panorama u Zagrebu održat će se Javantura v4 – jednodnevna konferencija posvećena Java tehnologijama koju organizira Hrvatska udruga Java korisnika (HUJAK). Ove godine na konferenciji će se predstaviti čak 27 predavanja u tri tracka, a očekuje se više od 300 sudionika.

Četvrti put će se u Zagrebu na jednom mjestu okupiti hrvatska Java zajednica – većinom razvojni inženjeri, developeri, programeri, softverski arhitekti i projektni manageri koji svakodnevno koriste programski jezik Java i srodne tehnologije. Želja organizatora je predstaviti niz raznolikih tema zanimljivih širem krugu sudionika te potaknuti kvalitetnu razmjenu iskustava, kao i čvršće povezivanje hrvatske IT zajednice koja dijeli slične interese. Zanimljivost je da će konferenciju posjetiti brojni kolege iz drugih lokalnih i regionalnih Java udruga i meetup grupa, a neki od njih, kao što su primjerice članovi slovenskog OpenBlenda i bugarskog BGJUG-a, održat će predavanja.

Posebnost konferencije Javantura je upravo u činjenici što ju je pokrenula sama hrvatska Java zajednica okupljena u udruzi HUJAK pod sloganom “ by the community for the community“, dodatno potaknuta uspjesima organizacije konferencija JavaCro i cjelina Java dani konferencije HrOUG te niza meetupa, koje godišnje okupe i više od 1000 sudionika. Javantura je zapravo i izrasla iz mjesečnih okupljanja udruge HUJAK te se predstavila kao mlađa inačica popularne višednevne međunarodne konferencije JavaCro, koja će se i ove godine u svibnju šesti put održati na Crvenom otoku pored Rovinja.

Organizatori naglašavaju kako je ovo izuzetna prilika za već tradicionalno druženje HUJAK-ovaca, ali i svih simpatizera Jave, te jedan od najjednostavnijih načina za informiranje o novostima iz svijeta Jave i razmjenu iskustava s kolegama. Na konferenciji će se predstaviti i nekoliko tvrtki članica koje zapošljavaju razvojne inženjere, a sudionici će iz prve ruke moći saznati zašto je Java najpopularniji programski jezik na svijetu koji koristi 10 milijuna developera. Ovim putem organizatori žele zahvaliti na podršci i svim sponzorima konferencije, tvrtkama King ICT, SV Group, ecx.io, Asseco SEE i RIT Croatia, te nizu partnerskih i prijateljskih udruga i organizacija. Više o konferenciji možete pronaći na službenim stranicama javantura.com.

***

Hrvatska udruga Java korisnika (HUJAK) je neprofitna udruga pravnih i fizičkih osoba koje su uključene u razvoj ili korištenje neke od tehnologija vezanih uz jezik i platformu Java. HUJAK je osnovan 2011. godine i član je međunarodne grupe udruga Java User Groups (JUG), a trenutno članstvo sadrži više od 40 pravnih i više od 250 fizičkih osoba. Udruga potiče razmjenu znanja i iskustava, informira i savjetuje oko edukacijskih i certifikacijskih aktivnosti te pomaže članicama pri zaposlenju developera. HUJAK je dosad organizirao niz druženja i konferencija, a posebno se ističu konferencije Javantura i međunarodne konferencija JavaCro koje suorganizira s udrugom HrOUG. Više o HUJAK-u možete saznati na službenim stranicama udruge hujak.hr.

Poveznice:

Kontakt za medije: javantura@hujak.hr

Slike:

javantura-v4-1493x350javantura-v4-358x400hujak-logo-i-naziv-hr-i-enjavantura-dvorana-2javantura-dvoranacroduke-indy-maskota-javantureking_ictsv-groupecx_io_200asse_south_east_euro_200rit-logo-20yrs_200javantura-roll-up

Posted in Javantura
Latest News
Javantura v8 is postponed due to COVID-19-related circumstances.
Call for Speakers
Previous Conferences
All presentations at Slideshare
All videos at Youtube
Organizer
Gold sponsors


Media sponsors

Tech sponsorPartners & Friends
%d bloggers like this: